Σελίδες

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ραγάδες!

Κοριτσάκια μου όμορφα,τι κάνετε;
 Πιστεύω να ειστε όλες καλά και πάντα όμορφες,
η σημερινή ανάρτηση είναι λίγο διαφορετική από τις άλλες , αλλά αφορά πάλι θέμα ομορφιάς ,ενα θέμα  ίσως λίγο ποιο προσωπικό θα μιλήσουμε για της ραγάδες για της ραγάδες που εμφανίζονται στο σώμα  μας και που μας παιδεύουν λιγάκι ή και πολυ!
       Λίγα λόγια για το τι είναι:
Το δέρμα μας αποτελείτε από 3 στιβάδες την εξωτερική (επιδερμίδα),την μεσαία (χόριο) και τον υποδόριο ιστό, ανάμεσα λοιπόν στης στιβάδες υπάρχει το κολλαγόνο και η ελαστινη που αυτά τα δυο μαζί αποτελούν το συνδετικό ιστό του δέρματος και είναι υπεύθυνα στο να παρέχουν ελαστικότητα και σφριγηλοτητα στο δέρμα.
Οι ραγάδες λοιπόν κάνουν την εμφάνιση τους όταν το χόριο αρχίζει να διαστέλλεται ποιο γρήγορα απ'οσο αντέχουν να κρατήσουν οι ίνες ελαστινης και έτσι το αποτέλεσμα είναι να μην αντέχει ο συνδετικός ιστός και να σπάει δημιουργώντας της μικρές αυτές ρωγμές.
Οι ρωγμές αυτές στην αρχή έχουν ένα ερυθρό-ιώδες χρώμα λόγο της υπεραιμίας που υπάρχει στο σημείο έτσι όταν περνά ο καιρός αρχίζει να σχηματίζεται πάνω στην επιδερμίδα ένα εντυπωμα που σταδιακά αποχρωματίζεται μέχρι ότου καταλήξουν στο ποιο ανοιχτόχρωμο τόνο σε σχέση με το φυσιολογικό τόνο του δέρματος.
Εμφανίζονται στην κοιλιά, γοφούς, στήθος, γλουτούς, μηρούς, γόνατα, βραχίονες, κνήμες.
  Πως Δημιουργούνται;
-Σε γρήγορη αύξηση του ύψους κατά την εφηβεία.
-Σε απότομες αυξομειώσεις του σωματικού βάρους  (Παχυσαρκία).
-Στην Εγκυμοσύνη.
-Γενετικοί και Οικονομολογικοί λόγοι (Υψηλά επίπεδα οιστρογόνων,χρηση αντισυλληπτικών χαπιών).
-Λόγο κακής ποιότητας ελαστινης και κολλαγόνου.
-Κληρονομικότητα.
-Χρόνια χρηση φαρμάκων (κορτιζόνη).
-Ενδοκρινολογικα προβλήματα.
-Κακές διατροφικές συνήθειες (Έλλειψη Βιταμινών Α,Ε, Πρωτεΐνες).

Οι αντιμετώπιση στο θέμα των ραγάδων εξαρτάται απο εμάς δηλαδή αν θα προλάβουμε έγκαιρα να της αντιμετωπίσουμε αν για παράδειγμα της προλάβουμε στην αρχική τους μορφή που είναι ακόμα σε κόκκινο χρώμα τότε μπορουμε να της μειώσουμε αρκετά ή ακόμα και να της εξαφανίσουμε και τελείως η λύση είναι η συντηρητική αγωγή δηλαδή κρέμες που υπάρχουν στα φαρμακεία αλλά και ειδικές φόρμουλες (Πηλινγκ) σε κέντρα αισθητικής, τώρα οσο αφορά την περίπτωση που η ραγάδες εχουν μετατραπεί σε λεύκες χαρακες ειναι αναγκαία η βοήθεια ειδικου δερματολόγου ή ενός πλαστικού χειρούργου που θα σας πρωτεινη τον τρόπο που θα απαλλαγείτε και αυτή είναι ητε με laser ή Δερμοαπόξεση και τα δυο έχουν ως σκοπό τους να αφαιρέσουν το προβληματικό σημείο και να το διεγείρουν ξανά έτσι ώστε να αναπαραχθεί.

  Πως θα τις προλάβουμε;
-Προσοχή στην διατροφή μας και στης συνεχείς αυξομειώσεις του βάρους μας.
-Ενυδάτωση του οργανισμού μας πίνοντας τουλάχιστον 1,5L νερό καθημερινά.
-Χρησιμοποιούμε καθημερινά ενυδατική κρέμα σώματος (Λοσιόν με βιταμίνες,Shea Butter,Aloe Vera, Έλαια).
-Ακολουθούμε διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά.
-Βάζουμε την γυμναστική στο καθημερινό μας πρόγραμμα (Ποδήλατο, Τρέξιμο, Κολύμπι, Αερόβια, Περπάτημα).
-Κάνοντας φυσικό πηλινγκ στο σπίτι 2 φορές την εβδομάδα.

  Πως να τις καλύψουμε;
-Με την χρηση του μακιγιάζ μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε consealer ή και Foundation σώματος στην απόχρωση του σημείου που θέλουμε.
-Το μαύρισμα ίσως αποτελεί μια λύση για το καλοκαίρι αλλά τον χειμώνα τι κάνουμε;μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε τεχνητό μαύρισμα ή και κρέμες αυτομαυρίσματος.
-Τα καταλληλα ρούχα είναι ένα συν στο αν θέλουμε να καμουφλάρουμε με έξυπνο τρόπο μια αδυναμία μας.

Αυτά από μένα ήθελα πολυ καιρό να πραγματοποιήσω την ιδέα του να προσθέσω θέματα ομορφιάς λίγο ποιο εξιδανικευμένα μου αρέσει να τα διαβάζω σε άλλα blog και ήθελα πολυ να τα διαβάζω και στο δικό μου,το σημερινό θέμα αφορούσε της ραγάδες προσπάθησα να προσεγγίσω το θέμα απο ολες της πλευρές το πως δημιουργούνται, πως αντιμετωπίζονται, πως μπορουμε να της προλάβουμε αλλά και πως να της καλύψουμε, κατά την γνώμη μου το θέμα της αντιμετωπίσεις διαφέρει απο γυναίκα σε γυναίκα δεν συμφωνώ στο να χρησιμοποίηση επεμβατικά μέσα σε ενα πρόβλημα που δεν ει ναι και τόσο μεγάλο βεβαία αν της δημιουργεί τόσο μεγάλο πρόβλημα που να της επηρεάζει την ζωή της αλλά και την ψυχολογία της τότε να το κάνει 100 φορές για να μπορεί να αισθάνεται όμορφη.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για της ραγάδες Αν είχατε πρόβλημα ποια θα ήταν η αντιμετώπιση που θα επιλέγατε;

Φιλακια Πολλα!!!

6 σχόλια:

  1. Πολύ μεγάλο πρόβλημα οι άτιμες ραγάδες!! Συμβιώνω μαζί τους από τότε που γέννησα τα παιδιά μου! Αν και ο γυναικολόγος μου είχε προνοήσει πως θα έχω πρόβλημα και αγόραζα πανάκριβες κρέμες, το κακό έγινε. Όλα αυτά πριν είκοσι-τρία χρόνια. Δεν ξέρω αν σήμερα όλα αυτά τα προιόντα που κυκλοφορούν πραγματοποιούν θαύματα. Μακάρι ναι ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι αντιμετωπιζουμε πολλες γυναικες το ιδιο προβλημα και ισως και ενα παραπανω η γυναικες που εχουν γινει και μανουλες η αδελφη μου εχει γεννηση και αυτη περιπου ιδια χρονια πριν χρησιμοποιουσαι βαζελινη συνεχεια και πραγματικα δεν τις εμεινε καμοια ραγαδα,στην αγορα υπαρχουν αρκετα καλες κρεμες αλλα εχω την εντυπωσει οτι κοριτσια που αντιμετωπιζουν το προβλημα καταφευγουν σε επεμβατικες λυσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο,πολύ χρήσιμο post!Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην την έχει απασχολήσει το θέμα,είτε επειδή της έχει συμβεί είτε προληπτικά.Δυστυχώς εμένα μου δημιουργήθηκαν κάποιες λεπτές ραγάδες στην περίοδο της εφηβείας,καθώς από σαμιαμίδι που ήμουν ξαφνικά απέκτησα καμπύλες.Δεν είναι καθολου έντονες κι όσο περνάει ο καιρός μου φαίνεται πως γίνονται πιο αχνές..Μακάρι να υπήρχε κάποιο προϊόν που να τις εξαφανίζει,αλλά δυστυχώς δεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια,γιαυτο αποφασισα να εντάξω στο blog μου καποια θεματα λιγο ποιο εξιδανικευμένα γιατι ειναι αυτα που απασχολουν ολες της γυναικες ανεξαρτήτως ηλικιας.Και μενα δυστυχώς μου δημιουργηθικαν στους μηρούς μου οταν ημουν στην εφηβεια απο την αυξομειώσει του βαρους αλλα οπως λες εχουν γινει αρκετα αχνες και δεν με απασχολουν και παρα πολυ αλλα χρησιμοποιώ ποιο πολυ ενυδατική σε εκεινο το σημειο,συντομα θα αναρτησω καποιε κρεμες αλλα και ιδεες που μπορουν να της ελαχιστοποιησουν ακομα περισσοτερο.
    Φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή